Wednesday, August 8, 2007


Mogoče ne ustreza k samemu kontekstu mojega bloga, a vseeno...

Danes sploh ne morem več zadrževati. Saj ne, da se obremenjujem s takimi zadevami, a vendarle je žalostno. Sem po naključju zašla na stran www.glasujzame.com in bila dobesedno šokirana. Kje so se mladini izgubile vrednote, ki naj bi jim jih vcepljali starši? 12, 13, 14 letnice napol gole, imela sem občutek, da tekmujejo, katera bo odvrgla več. Pri tem ne mislim za malce krajše majčke in dekolteje, tukaj gre za poziranje v spodnjem perilu!! In to še ni vse. Bila sem v dilemi, če sem sploh zašla na slovensko stran, komunicira se namreč v vseh jezikih, le na slovenščino so pozabili. Da jim je vzor Crvena zvezda, Ceca in podobno, ja, to mi je bilo jasno.

Žal mi je za vse mlade punce, ki so prehitro izgubile svojo otroškost, ki se iščejo v stvareh, ki jih dolgoročno ne morejo osrečiti. Žal mi je zanje, ker že tako mlade živijo v prepričanju, da je za ljubezen potrebno razgaliti svojo zunanjost, na notranjost se itak pozablja. Žal mi je za slovensko narodno zavest, ki je praktično skoraj več ni.

Razumem, da so/smo mladi. Razumem, da jih/nas razganja. Vendar vse skupaj uhaja izven mej normale. Bodimo malce uporniki, bodimo malce frajerji, bodimo malce drugačni. A na vrednote pa nikar ne pozabimo.

13 comments:

Anonymous said...

Mogoče je svet prevelik da bi ga lahko celega dojeli, mogoče je človek premajhen za veličino planeta, mogoče je svoboda v brezmejnostih... mogoče,mogoče,mogoče...
Človek išče samozavest v oddaljevanju od svojega Jaza...
a vse kar potrebuje nosi v sebi, s sabo...

Kobilica

Anonymous said...

Kobilica, čudovio povedano. Vse je v nas. Zaklad nosimo v sebi, ja :)

Anonymous said...

Pucca,
še je upanje,
če ti tako razmišljaš kot jaz!!
Zunanjost, zunanjost, zunanjost...
Že v osnovni šoli imajo deklice lepotne operacije kot v Ameriki,
starši jim to plačajo...!!!???
Moja mama je vedno rekla:
Če nimaš v glavi, moraš dati na glavo in
Zunaj uj, znotraj fuj...
bila je učiteljica..
"Zmeraj sem iskala moč in zaupanje zunaj sebe, toda prihajata od znotraj. Ves čas sta v tebi." je napisala Anna Freud (1895-1982)
in jaz ji ploskam!
Pucca, premaknila boš kamenček
in jaz ti bom pomagala!!!
Lep večer in en (((objem)))

Anonymous said...

Modro razmišljanje in zelo zrelo.Čestitam, dekle.

Objem, neikka.

Pucca said...

odsevi neba..

ja, bi se dalo razpredati tudi o tem. tukaj sem predvsem načela najstniško problematiko v virtualnem svetu. in zato je tudi toliko pedofilije.

in hvala za krasne besede :)

Anonymous said...

Srce si! Res.

Anonymous said...

Sem skoraj dol padla, ko mi je nečakinja pokazala na isti strani svoje slike! Pa dobro, njene slike so še v mejah normale in ker sem radovednega duha sem klikala naprej... naprej... pa mi je bilo žal, ker kar sem vse videla in prebrala... pa se nimam za staromodno ali kako tečko, bog ne daj! Še zelo dobro štekam mlade ampak to ji bil pa tudi zame prevelik šok, ki sem ga morala sčasoma prav predihat. In ko sem to svojo nečakinjo spraševala zakaj se je dala na net, je rekla, ker so pač "gor" vse njene sošolke. In da to ni nič kaj takega, da druge imajo še bolj izzivalne fotke (kar sem tudi sama videla!)in da se gre samo zato, da se s tem, ko se objaviš na netu bolj "fency", sprejet v družbi... Ja Pucca, ta mladina gre u *** nekam gre, prelila se je čez meje, postalo je moralno vprašljivo tudi njihovo razmišljanje in pri njih zagotovo velja rek; ni važna vsebina, važna je lupina! O spolnosti vedno vse in še več in upajo si iti do skrajnosti ali še čez. Kdo jih bo ustavil? Kje bodo končali? Jih je sploh potrebno ustaviti? Pucca, ta bo težka ti rečem! Lep dan ti vseeno želim!

Pucca said...

neikka: hvala. povem, kar mislim :)

svetloba: enako :)))

čivka: ja, meni je bilo kar malce neudobno, ko sem pristala na tisti strani. ustaviti jih je nemogoče.

in takim se vidi še kasneje, pri 18 in čez. ko greš s kom na pijačo in ne ve nič o tem, kaj se dogaja po svetu, ne pokaže kančka razgledanosti. taki ponavadi govorijo le o svojih 'ulovih', shoppingu in o tem, kaj je sosedova micka včeraj počela. žal je tako. ker so jih vse druge stvari bolj pomembne kot to. in tako se začne že v najstniških letih.

Lkjtra@ said...

no ja...
vidiš vse mogoče...
sam je itak brezveze...vidiš vsega boga...
sm pa vesela, da obstaja svet, kjer so notranje vrednote pomembnejše :)
no ja...
po pravici so oni na izgubi, ker zamujajo ta svet :)
pol pa vidiš take in drgačne probleme...
mja kr precej sm jih že vidla in doživela, glede na mojo starost :)
uživej mi!!;))

Anonymous said...

Hehe, se ne bi mogel bolj strinjat. To niti ni nov pojav, glasbo z balkana oz. nekdanjih južnih republih nekateri načrtno popularizirajo. Tega se je vrtelo po radijskih postajah včasih bistveno več, kot je bilo to dejansko popularno.
Sedaj je pa pri večini prebivalstva tako, da je nacionalna zavest na psu, tisti pa, ki jo imamo, smo "nacionalisti" (z nacionalizmom v neki zelo zdravi meri pa tako ali tako ni nič narobe).
In če je popularna žena vojnega zločinca in kriminalca (tisti, ki mislijo, da ni imela z vsem skupaj nič, so naivni :)), potem ni čudno, da so tudi ostale vrednote šle rakom žvižgat. To se potem vidi tudi v obliki (napol)golih najstnic na omenjeni strani. ;)

Pucca said...

dekle dežja: zdi se mi, da je z vsakim letom huje...

sajk: jap, totalno smo na psu.
'...tisti pa, ki jo imamo, smo "nacionalisti" (z nacionalizmom v neki zelo zdravi meri pa tako ali tako ni nič narobe)...'

res je, se ne bi mogla bolj strinjat :)

obema lep pozdrav v tem oblačnem dnevu.

Lkjtra@ said...

huje je ja...
sam, kaj čmo :S
tudi meni gre na bru... ko gledam ta dekleta...
ampak ok. :)
jst vem, da si ledvic ne bom prehladila :D
al pa še kej hujšga...:)
sam par ljudi ne more tega zatret...
mogoče nekoč bodo pršli na svoje...
oz mal pomislili...
malo je ljudi, ki res s svojo glavo razmišljajo, a vendar obstajajo :)
amerika...
prihaja po nas :/
bo že :)

vračam pozdrav iz sončne primorske...
zaenkrat :D

matejca said...

To je totalno res in totalno žalostno. Vse, kar še šteje na tem ubogem svetu, je embalaža. Samo, da je vse zavito v lično škatlico z rdečo pentljico. Samo, da je moja škatlica najlepša. Vse se presoja po zunanjosti tvoje škatlice. Nikogar pa ne briga, kaj je zares v njej. Ponavadi so najlepše škatlice najbolj prazne... in ravno neopazne škatle imajo najlepšo notranjost...